Инвеститорите на Wall Street са в настроение за покупки

Американските акции приключиха сесията си в понеделник с високо темпо, като Dow добави трицифрена печалба след себе си, след като председателят на Федералния резерв Джанет Йелън заяви, че централната банка все още ще помага на икономиката. Но основният индекс приключи сравнително слабо първото тримесечие на 2014 година, предава CNBC.

В понеделник индексът на сините чиповеDow Jones Industrial Averageприключи сесията си с ръст от над 134 пункта, или 0,82% до 16457,66 пункта, насърчен от Microsoft и United Tech. Но индексът на сините чипове е на червена територия за тримесечието, като приключва четирите поредни тримесечия с ръст.

S&P 500иNasdaqсъщо приключват понеделник на по-високи равнища. S&P 500 отчита рът от 0,79% до 1872,34 пункта.

За целия месец обаче S&P 500 остава почти непроменен, като отчита ръст от 1% за цялото тримесечие, което е най-слабото тримесечно представяне на индекса от четвъртото тримесечие на 2012 г.

Nasdaqсъщо се промъкна на зелена територия, добавяйки 1,04% към стойността си до 4198,99 пункта, но за целия март отчита спад.

Ръководителят на Федералния резерв на САЩДжанет Йелън сигнализира за продължаване на хлабавата парична политика. Ситуацията на пазара на труда и икономиката все още не са се върнали към нормалното си равнище, заяви Йелън. Тя говори за „значително забавяне“ на пазара на труда. Все още ще отнеме известно време, докато Фед постигне своите цели, заяви Йелън и добави, че е много твърдо решена да постигне напредък.

По отношение на отделните компоненти акциите на Blackberry продължават срива си. От началото на месеца минусът е над 20%. Анализаторите от Сredit Suisse отново са песемистично настроени за акциите, след като преди половин година се бяха отказали от своята негативна оценка. Сега те понижават целевата цена до 6 долара след представянето на данните за четвъртото тримесечие, при които продажбите на BlackBerry ясно пропуснаха очакванията.

Дневен победител на Dow са книжата на Alcoa, които поскъпват с 3,04% и на Microsoft с ръст от 1,76%. Пазарната капитализация на Micron Technology се повишава със 7,99%, водена от положително изследване на Stifel Nicolaus. Акциите на Johnson & Johnson поскъпнаха с 0,82% след оповестяването на края на сделката за продажбата на диагностичното си подразделение на Carlyle за около 4 млрд. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *