Инвеститорите отвъд океана живнаха от добри новини

Инвеститорите се зарадваха на добра новина, поднесена им от департамента по търговия. Освен това се усети успокоение за случващото се в Европа, още повече, че там започна среща на министрите от Г20.
DOW JONES INDUS. AVG се покачи с 1.45% до 11 644 пункта.  S&P 500 INDEX добави 1.74% до 1 224 пункта. NASDAQ COMPOSITE INDEX порасна с 1.82% до 2 667 пункта.
На седмична база индустриалният индекс се покачи с 4.9%, широкият индекс добави 6%, а високотехнологичният подскочи със 7.6%.
Продажбите на дребно, които през летния сезон са били на нивото на очакванията, дадоха кураж на инвеститорите. През септември ръстът в продажбите е с 1.1%, което бе посрещнато възторжено от играчите.
Най-голям ефект тази новина възпроизведе в търговията с петрол. Контрактите за лек американски петрол с доставка през ноември поскъпнаха с повече от 3% до $ 86.80 за барел, а на седмична база фючърсите добавиха 4.6%.
Това пък даде тласък на компаниите от сектор енергетика, чиито акции поскъпнаха на Wall Street. Освен тях на инвеститорска подкрепа се радваха още компаниите от добива на суровини и технологичните корпорации.
Във валутната търговия доларът записа падение не само в петъчната търговия, но и на седмична база. Индексът, който мери представянето му спрямо шест основни валути-съпернички, DXY, понижи нивото си с 0.60% до 76.645 пункта. Последните котировки снощи затвърдиха напредъка на еврото до $ 1.3875, като не бива да се забравя, че срещата на Г20 изигра своята роля за оказаната подкрепа на форекс пазарите.
Тя се провежда в Париж, като основната причина за срещата е дълговата криза в Европа.
* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *