Билдербергите: ЕС да вземе спешни мерки

„Когато имаш една обща валута, трябва да разбереш, че тя е на всички. Историята с Гърция трябва да свърши, но като Гърция остане в еврозоната. Ако реакцията не е силна, защо да не се случи подобно нещо в други страни?“, заяви Давиньон, който участва в конференцията „Европейският съюз след кризата на държавните дългове“ в Букурещ вчера, предаде БТА.
Той добави, че следващата стъпка след решаването на проблемите на Гърция е намирането на решения за консолидация на икономическия растеж на ЕС.  „Моделът на европейската интеграция е уникален. Ако не функционира, сигналът ще бъде много негативен за целия свят. Ако не успеем, ще отнемем на другите елемента на надеждата“, заяви Давиньон.
Клубът Билдерберг е неформална структура, която събира всяка година много от най-влиятелните хора в света, за да обсъдят най-актуалните международни проблеми, най-вече в областта на външните работи и икономиката.
Конференциите на Билдерберг събират всяка година между 120 и 140 важни имена от САЩ и Западна Европа, основно политици, банкери и индустриалци. Сбирките са частни, а достъпът се осъществява само със специални покани. Името на групата идва от хотела, в който се е състояла първата среща през 1954 г., отбелязва агенцията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *