Преглед на печата

В публикувания вчера доклад на Европейската комисия за европейската конкурентоспособност за 2011 година на се казва, че България е последна по този показател, но и прави малко, за да се отлепи от дъното. В документа се дава за пример и сравнение Ирландия, където средната производителност на труда в сферата на промишлеността достига почти 125% брутна добавена стойност, а в България е едва под 20 на сто. В карето на Сега е цитиран скопският Утрински вестник, в който се съобщава, че Македония е първата страна, оспорила доклад на Европейската комисия за напредъка на страната.
Европейската комисия ще заведе дело срещу България заради конкурсите за мултиплексите, оповестява от първата си страница Труд.
Една голяма част от всекидневниците отделят място на темата Сашо Диков. На първа страница 24 часа цитира мнението на Диков; Подозирам враговете на кабинета. Три версии за взрива срещу Сашо Диков – предизборна провокация, екстремисти от властта, които искат хаос и промени в кабинета и футболни фенове, които отмъщават на журналиста, пише Труд на първа страница. „Килограм тротил за Сашо Диков по време на визитата на Барозу“ е уводното заглавие на Новинар. В рубрика екшън на Стандарт е отбелязано заглавието „Цирк след кило тротил“.
Откриха боен арсенал в къща на цар Киро, гласи централното заглавие на Монитор. Фамилията му се въоръжила за улична война в Катуница. В тайник били скрити къси автомати и патрони. Вчера през целия ден униформени от Асеновград и София тарашиха повторно домовете на царската фамилия в селото, пише Монитор.
Водещото заглавие на Дума гласи: Попова разписва документи, докато е в отпуск за изборите. Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ хем в кампания, хем назначава в правосъдното министерство, уточнява левият вестник.
„Кокошки за вота“ пише с на първа страница Стандарт. Истински кокоши гейт се разразил във Ветрен седмица преди изборите. Скандалът избухнал, когато от паркирал камион в града започнали да раздават безплатно кокошки на местния електорат. Бързата намеса на полицията обаче предотвратила пернатата агитация, отбелязва Стандарт.  От друга статия се съобщава, че 15 хиляди полицаи ще бъдат разположени край урните, за да пазят реда по време на изборите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *