Инвеститорите се връщат в България

За радост не са малко проектите, които се очаква да бъдат реализирани през настоящата година. Своите инвестиции ще завършат компании като: „Девня Цимент” АД , „СОЛ България” ЕАД, „Тракия Глас България”, „АББ България” ЕООД, ВНТС – Бер Хелла Термоконтрол ЕООД, „Витте Аутомотив” ЕООД, „Марица олио” АД, „Бони Холдинг” АД, „Фесто Производство” ЕООД, „Теклас България”, „АЛС България” ЕООД. Към разширение пристъпиха също и „Либхер Хаусгерете Марица” ЕООД и „Интегрейтид Микро-Електроникс България“ ЕООД”, съобщи изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Светослав Младенов,цитиран от Агенция „Фокус”.

Според Младенов инвестициите само на тези компании ще възлязат на около 1 млрд. лева.

До края на годината се очаква да заработи модерен завод за кабелно оборудване за автомобили в Плевен, инвестиция на световния автомобилен доставчик „Нексанс Аутоелектрик” в България.

„Тук кабелите ще се обработват и асемблират до крайния си вид, в който се монтират в автомобилите”, посочи Младенов. „Автомобилният доставчик работи за компании като Daimler, BМW, Audi. Предвижда се изработените в Плевен части да бъдат предназначени за компании като Daimler, General Motors и други”, отчита изпълнителният директор на БАИ.

„За момента няма обявен точен размер на инвестицията. Очакванията ни са в най-скоро време инвеститорът да подаде документи в Българската агенция за инвестиции за издаване на сертификат и тогава ще стане ясно, каква ще бъде предвидената инвестиция за изграждането на новия завод”, допълни Младенов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *