Интернет полиция ще следи он лайн залозите

„Интернет полиция“ може да следи незаконните залози в глобалната мрежа. В Народното събрание вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков съобщи, че се подготвя закон, в който ще бъде заложено следенето и регулацията на залаганията в Интернет. Дянков допълни, че поискал да бъде направено проучване колко губи държавата от нелегалните залози в Интернет.

Интернет е глобална мрежа, наистина няма как да се спре. Въпреки това има начин технически, казаха ми нашите експерти, да може да се види от кои компютри, програми или към кои уебсайтове, в които се осъществяват постоянни залози, има някаква връзка. По този начин предполагам може да има някаква борба с този тип действия, обясни министърът.
Той коментира още: В някои държави, които са първенци в борбата с този тип залагания – САЩ, Франция, Швеция, борбата е много трудна. Самото хващане е трудно, тъй като залог може да се направи и през мобилен телефон „Блекбери“. Нещо обаче трябва да се направи.
Запитан дали със закон ще се въведе интернет полиция, министърът отговори: На базата на анализ, който ние ще получим, трябва да решим дали точно ще е интернет полиция или някакъв друг начин за изпълнение. Определено ще има нов закон, който ще се бори с нелегалните залагания по Интернет.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *