Китай строи копие на Пентагона в Шанхай

Петоъгълната сграда обаче ще има доста по-различно предназначение от това на американското министерство на отбраната – тя ще бъде търговски център

Китай строи копие на Пентагона на стойност 150 милиона паунда, в което ще се помещава търговски център в Шанхай.
Шанхайският петоъгълен търговски център е по-голям от централата на американското министерство на отбраната – той се простира на повече от 70 акра. Мястото, на което ще се издига, е на около 40 минути път с кола от централната част на Шанхай.
Проектът стартира през 2003 г. Строежът започна следващата година и ние почти го завършихме. В момента строим покривната част, съобщи говорител на компанията-инвеститор.
Дизайнът на проекта беше вдъхновен от вида на Пентагона. Тази сграда е впечатляваща не само отвън, но в действителност има много умен дизайн. Неговата логистика позволява на хората да се движат свободно вътре, допълва говорителят. Смята се, че американският Пентагон е построен така, че служителите вътре да могат да стигнат до всеки един офис за по-малко от 7 минути.
Вече имаме подписани договори с хиляди наематели, включително с множество западни марки, каза още говорителят.
Собственикът на сградата – „Шанхай Мегамол“ (Shanghai Megamall), е получил силна подкрепа от местните власти относно своите идеи и е успял да подпише договор с Организацията на обединениете нации (ООН), която ще бъде един от неговите клиенти, съобщават информационните агенции, цитирани от БГНЕС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *