Интернет се превръща все повече в инструмент за продажба на имоти

От: Ангел Милев

Бъдещето на интернет представянията за недвижими имоти е да се превърнат от форма на реклама в платформа за комуникация и инструмент за продажба. Това каза Мина Крайчева, маркетинг мениджър на варненската фирма “Лимон.БГ” по време на строително-инвестиционния форум RINFOR.

По думите й интернет обхваща три фундаментално нови и уникални по своята същност предимства, които традиционните медии не притежават: интерактивност, динамичност, достоверност. Тяхното развитие ще доведе до усъвършенстване на уебсайтовете за недвижими имоти, благодарение на което клиентът ще може да получи много по-пълна информация за продукта.

„За в бъдеще интерактивността може да намери последващо развитие на сайтовете за недвижими имоти като обхване по-голяма част от процеса на продажба в уебсайта“, каза Крайчева.

„Досега сайтът на дадена компания привличаше вниманието и интереса на клиента, даваше му необходимата изчерпателна информация и го оставяше сам да вземе решение дали да посети офиса на агенцията или строителя. Нашата цел за утрешния ден е да проиграем по-голяма част от процеса на продажба в сайта.“

Като пример тя посочи възможности, които ще позволят на клиента да осъществява видео чат с брокера, да прави виртуална разходка на обекта, да търси оферта по различни признаци, сам да избира как да моделира продукта чрез избор на довършване и обзавеждане, да наблюдава обекта с онлайн камера в реално време, да споделя мнението си с други клиенти във форума, както и да извършва онлайн плащане.

Като друг аспект на интерактивността тя посочи измеримостта на ефективността от рекламата. Само в интернет може да се разбере информация за потребителя без да се нахлува в личното му пространство, той може да бъде попитан за предпочитанията, профила му, това от къде е научил за съответната компания и в каква насока би искал да бъде усъвършенствано обслужването.

Технологиите ще позволяват на клиентите да разглеждат различни обекти и информацията за тях и чрез мобилния си телефон на мини уебсайт, чиято база данни е обвързана с основния уебсайт на обекта в реално време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *