Ирландци купиха Телефонната палата

Ирландската компания за недвижими имоти West Incorporated e купувачът на сградата на Телефонната палата в София, доскоро собственост на БТК. Това стана ясно от съобщение на дружеството до медиите.

Сделката е на стойност 22.5 милиона евро, а планираните инвестиции в проекта ще надхвърлят 100 милиона евро, става ясно още от съобщението.

Сградата на ул. „Гурко“ 2-4 в София е първата телефонна палата, построена в страната. Тя разполага с 6 надземни етажа, разположени върху обща площ от 17 401 кв. м. и се счита за една от емблематичните сгради в столицата.

На този етап от West Incorporated не желаят да разкриват бъдещото предназначение на сградата, но компанията работи с екип от висококвалифицирани европейски и азиатски специалисти, който вече 6 месеца проучват възможностите и начините да я превърнат в един уникален културен и социален център, както в България, така и в цяла Източна Европа.

„Моето искрено желание е, след реновирането, тази сграда да се превърне в една великолепна, изпълнена с живот и енергия забележителност на града, която ще предложи на посетителите неповторимо изживяване, комбиниращо историческото, културно и архитектурно наследство с модерния и футуристичен лайфстайл“, заявява в прессъобщението Брайън Конийли, собственик и изпълнителен директор на West Incorporated.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *