Искат оставката на Стоилов заради метрото

За оставка на зам.-кмета по транспорта на Столична община Велизар Стоилов и управителя на „Метрополитен“ АД Стоян Братоев настоява Гражданският общински съвет на София, обяви неговият председател Димитър Димитров.

Оставките се искат заради некомпетентност на зам.-кмета и директора на „Метрополитен“, с която те подвеждат кмета на столицата и гражданите по отношение изграждане на метрото.

Гражданският общински съвет ще сезира главния прокурор Борис Велчев за техническата несъстоятелност и високата цена за изграждане на метрото в източна посока.

Пред главния прокурор ще се настоява за незабавно спиране на строителството на тунелите между метростанции 8 и 9 /Ректората и стадион „Юнак“/ до приключване на делото, което живеещите под тунела граждани водят от 2003 г. заради опасното трасе.

Гражданският съвет настоява главният архитект на София да изготви нова единна схема за масовия транспорт в столицата, а министърът на транспорта и кметът на София да предоговорят японския заем и да поискат не 84, а 200 млн.долара за преработка на настоящия проект за строителство на метрото.

„Според Гражданския съвет изходът е в широко обществено обсъждане за развитието на софийското метро и транспорта в столичния град и включване на този въпрос в предизборния дебат“, каза Димитър Димитров.

Той отново се обяви за граждански контрол върху дейността на общинската фирма „Метрополитен“ и строителството на метрото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *