Испанският премиер обещава радикални реформи за стабилизиране на икономиката

Изправено пред най-дълбоката рецесия от няколко десетилетия насам, испанското правителство ще приеме радикален пакет от реформи за промяна на модела за икономически растеж на страната, заяви премиерът Хосе Луис Родригес Сапатеро. Реформите ще засегнат всички икономически сфери – от закони, регламентиращи условията на труд, до системата на образование, така че «Испания отново да започне да се развива във възходяща посока и по един по-устойчив начин“, заяви премиерът на среща на Социалистическата партия в Мадрид. Ние винаги сме били партия на промяната, партията, която знае как да предостави нови възможности на испанското общество. Ние знаем как да го направим, правили сме го и ще го направим отново, добави той.
Премиерът заяви, че реформите ще бъдат концентрирани върху възобновяемите енергийни източници, висококачественото образование и по-модерна система на публична администрация, но не предостави конкретни подробности.
Испанската икономика се сви с 0.3% през третото тримесечие на годината, контрастирайки със завръщане към растеж в цялата еврозона с 0.4% за същия период на годината.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *