И шефът на НОИ Сотир Ушев подаде оставка

Управителят на Националния осигурителен институт Сотир Ушев е подал оставката си в парламента.
Оставката му е подадена по лични причини. Решение за освобождаването му от длъжността трябва да се вземе от парламента, уточниха от НОИ, предаде БТА. По закон, управителят на НОИ се назначава и освобождава от парламента.
Сотир Ушев оглави осигурителния институт в края на мандата на предишното правителство и беше избран по предложение на бившия социален министър Емилия Масларова, припомня БНР
Сотир Ушев е роден на 17 август 1960 г. в село Сатовча, област Благоевград. Придобил е бакалавърска степен в ВВТУ „Тодор Каблешков“ специалност „Експлоатация на ж.п.техника“, а през 2005 г. завършва степен бакалавър в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, специалност „Икономика на труда“. Има магистратури по „Международни отношения“ от Киевския университет, „Социален мениджмънт“ от УНСС, „Маркетинг“ от Шуменския университет.
От 1981 г. до 2000 е военнослужещ. Работил е като директор на военноинвалиден дом, като началник управление в ДП“Транспортно строителство и възстановяване“, като заместник началник управление на Войски на Министерство на транспорта и др.
През 2003 г. постъпва в Агенцията за социално подпомагане, като за месеци е бил ръководител на инспектората, главен секретар, а в последствие заместник изпълнителен директор. През декември същата година става изпълнителен директор на агенцията, като заема този пост до 21 май 2009 година.
Тогава е избран от Народното събрание за управител на Националния осигурителен институт.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *