Кабинетът започва кампания сред чуждите инвеститори

Кабинетът започва кампания сред чуждите инвеститори, за да се опита да ги убеди да не спират да правят бизнес у нас. Пред „Хоризонт“ министър Трайчо Трайков изтъкна, че над 70 на сто от чуждестранните инвестиции през последните 15 години са дошли през последните 5. 2/3 от тях са в строителството и финансовото посредничество.
„На първо място фундаменталните фактори, които са свързани с качеството на бизнес средата в една страна. Нашето правителство работи бих казал много целенасочено по целия фронт. В условията на остра международна конкуренция за привличане на инвестиции всяка страна се старае да се покаже по-добре и то за тези области, в които ние смятаме, че са приоритетни за нас. Това са областите, свързани с иновации, в производство и откриване на работни места“,заяви министър Трайков.
Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев също посочи необходимите стъпки, за да се подобри бизнес климатът в страната ни.
„Ние адресираме най-важната тема в нейната цялост. А това е темата за бизнес средата – начинът, по който се прави бизнес в държавата 0 пред кризата, след кризата, с анализ на миналото, с възможностите за бъдещето. Като част от бизнес средата е и темата с инфраструктурата. Бизнес средата е нещо много всеобхватно. Тя включва дори, ако искате, системата на правораздаване, начина, по който България се бори с криминалната среда“, посочи министър Плевнелиев.

.Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *