Р. Плевнелиев: Трябва да се преразгледа начинът на развитие на българската икономика

© Снимка: БГНЕС

Трябва да се преразгледа начинът на развитие на българската икономика, която в последните четири-пет години е разчитала на движещи сили, зависещи от кредити и консумация, коментира в предаването на „Хоризонт“ „Преди всички“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Според него, трябва вече да се даде предимство на изграждането и инвестициите с поглед в бъдещето.
„Строителството е следствие. Ние ще строим фабрики, ще строим хотели, ще строи молове тогава, когато някой е решил да инвестира в тях и когато е видял, че има успешен бизнес модел, който да следва. От друга гледна точка пък липсата на дългосрочна визия. Когато вие трябва да слагате фабрики в тази държава, за вас е важно къде точно, къде ще се пресичат пътищата, магистралите, пристанищата, кое как ще се развива, така че вие да печелите преди всичко от качествената инфраструктура. Но и още по-важното е да бъдете сигурен в инфраструктура, сигурен в бизнес среда, сигурен във финансова среда“, заяви Плевнелиев.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството добави, че в следващите две-три години работните места вероятно ще се създават главно от чуждестранни компании. Затова задача на държавата, общините и браншовите организации е заедно да създадат благоприятна бизнес обстановка в България.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *