Кабинетът налива още пари в „златния“ сайт за туризъм

Държавният сайт за туризъм, създаден преди години от икономическото министерство, е на път да излезе повече от златен. Въпреки че през годините в него потънаха милиони левове без особен резултат, сега финансирането му ще бъде възобновено. Порталът http://www.bulgariatravel.org ще бъде доразвит, след което отново ще се наложи да бъде рекламиран в глобалната мрежа. Пари ще трябват и за поддръжка, става ясно от националната програма „Цифрова България 2015“, публикувана за обществено обсъждане.

В програмата не се посочва сумата, която ще бъде нужна за финансиране на тези дейности, но отсега е ясно, че едва ли ще е евтино. Пари ще се търсят от държавния бюджет, от оперативните програми или директно от програма „Иновации и конкурентоспособност“. Туристическият сайт ще бъде усъвършенстван, е записано в „Цифрова България“. Това ще стане, като в него се добавят статии за обекти, атракции, маршрути, дестинации, културни събития и др.

За създаването на http://www.bulgariatravel.org преди повече от шест години държавата похарчи два милиона лева. После се разбра, че сайтът подвежда хората с разположението на обектите, посочени в него, и се наложи да се наеме нова фирма, която да го доразвие. Това струваше нови почти два милиона лева. Бившият икономически министър Трайчо Трайков пък обяви обществена поръчка за повече от 3.5 млн. лв. за рекламни банери в 20 туристически портала и сайтове, две игри с награди и няколко електронни брошури. Средствата за това също бяха осигурени от европейска програма „Регионално развитие“, където се допускаха подобни разходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *