Каква е разликата между директните полети и полетите без спиране?

Знаете ли, че има разлика между директните полети и полетите без спиране? По-добре е да я научите, ако искате вашият нонстоп полет наистина да бъде такъв.

Ако искате да стигнете там, за където сте тръгнали, възможно по-бързо, е по-добре да си резервирате нонстоп полет (полет без спиране). При този вариант самолетът потегля от града, от който заминавате, и каца направо на желаната дестинация без никакви спирки. Имайте предвид, че точно този тип пътуване обикновено е и най-скъпият, пише изданието Business Insider.

Въпреки че името подсказва друго, директният полет ще ви отведе от града на заминаване до дестинацията, но ще спре някъде между тях.

Някои хора може да слязат от самолета по време на почивката, а други да се качат. Директният полет обаче не се брои като свързващ, тъй като престоят ви ще трябва да премине на самолета.

Освен ако не е посочено друго, директните полети няма да ви позволят да напуснете самолета, освен ако не се налага смяна на самолета. Обикновено е упоменато някъде на билета. Този вид полет е по-евтин от нонстоп полета, въпреки че пак излиза по-скъпо от свързващия полет.

Директните полети се наричат така, защото номерът на полета не се променя (дори и ако самият самолет бъде сменен). За разлика от тях, свързващите полети винаги имат два или повече различни номера.

Полетите без спиране биват класирани най-високо, следвани от директните полети и чак след това са свързващите полети. Директните полети се смятат за по-удобни за пътниците, тъй като няма нужда да се местят.

Когато търсите полет, обикновено директните полети излизат по-нагоре в резултатите, тъй като единният номер на полета прави така, че те изглеждат преки или дори нонстоп.

Следващия път, когато искате да направите резервация на самолетен полет, обърнете внимание на детайлите му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *