Как да отмените погрешно изпратен имейл?

~Google отново прави революционно изобретение в света на комуникациите. Този път интернет гигантът въвежда изключително полезната опция за отмяна на изпращане на имейл през Gmail, пише британският вестник „Гардиън“. Компанията предлага свойство, което може да отмени имейли до 30 секунди след изпращането им.

Сайтът wired.com дава насоки как можете да отмените погрешно изпратен имейл. Отидете в раздел „Settings“ в менюто, което е точно под профилната ви снимка в Gmail. Там можете да кликнете върху опцията „Enable Undo Send“, откъдето можете да определите периода за анулиране от 5, 10, 20 или 30 секунди след изпращане на имейла.

Обикновено най-често срещаните грешки при използването на електронна поща е объркване на получателя или грешки в съдържанието на имейла. С иновативната опция на Google ще е възможно да се отървете от автоматичната редакция (autocorrect), която при бързо писане на компютър или мобилен телефон може да промени думите, които първоначално сме имали предвид да напишем.

Новото въведение в Gmail също така ще намали употребата на опцията „Отговор до всички“. С възможността за отмяна на изпратен имейл Google ще ни спаси и от недобре обмислени есета до бивши гаджета, за които после бихме съжалявали.

Като цяло, може би най-полезният елемент при „Undo Send“ опцията е отмяната на имейл, изпратен до грешен получател. Имайте предвид, че възможността за отмяната му важи до 30 секунди след изпращане на писмото.

Досега функцията беше само в рамките на Google Labs, но наскоро беше добавена в мобилното приложение Inbox и е достъпна за потребителите на Gmail.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *