Как да преуспеем през новата година?

За да планираме успешно бъдещето си, трябва да можем да погледнем назад и да оценим какво е работило за нас и какво – против нас. Спрете за миг, поемете си дъх и честно си дайте сметка кои неща ви повлияха позитивно или негативно през изминалата година.

За да го направите, използвайте следния план от три стъпки, предложен отRealBusiness:

Стъпка 1

Направете списък с нещата, които са сработили във ваша полза и против вас през изминалата година. Организирайте мислите си по този начин:

Какво ми помогна:

Какви проекти постигнаха или надскочиха целите?
Какво ни развълнува?
Какво ни беше приятно да правим?
Кои продукти или услуги се харесаха на клиентите?
Какво ни спечели пари?

Какво трябва да се подобри:

Кои проекти не успяхме да завършим така, както ни се искаше?
Какво ни попречи да успеем?
Какво трябва да престанем да вършим през новата година?
От кои проекти/клиенти трябва да се откажем, за да дръпнем напред?

Стъпка 2

Очертайте финансовите си цели. Ако си определите обща сума, която се надявате да спечелите през годината, как може да разбиете достигането й на малки, постижими стъпки? Колко нови клиенти трябва да привлечете? Какви цени трябва да определите? Колко често хората трябва да купуват от вас? Тази разбивка ще ви помогне да видите целите си на хартия и да изясните плановете си.

Стъпка 3

Разработете 30-дневен план за действие. Това означава да направите списък с ключовите действия, които трябва да предприемете през следващите 30 дни, за да наберете първоначална скорост през годината. Определянето на цели без разработването на стъпки за достигането им няма да ви даде желаните резултати. Трябва да изясните отделните задачи и да започнете да работите по тях.

Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *