Как да стана организатор на онлайн залози?

Винаги съм имал силен предприемачески нюх и навика да се впускам в различни бизнес начинания. Онзи ден установих, че мога да заделя част от спечелените с честен труд от мен пари и да рискувам като организирам онлайн залагания. Необходимо е, обаче, да покрия определени изисквания, а също така и да получа лиценз.

На какви изисквания трябва да отговарям, за да организирам онлайн хазартни игри?

Да съм регистриран като търговец, т.е. да имам фирма (не и като ЕТ) на територията на Република България или в друга държава – членка на Европейския съюз, страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или в Конфедерация Швейцария.
По отношение на мен да не са прилагани принудителни административни мерки по Закона за хазарта, като напр. временно или принудително отнемане на лиценз, в срок от 5 години преди датата, на която подавам искането за издаване на лиценз.
Комуникационното оборудване и централният пункт, в който се намира централната компютърна система, чрез която ще организирам залаганията, да се намират на територията на Република България или на територията на друга държава – членка на Европейския съюз, страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или Конфедерация Швейцария.
Да имам открита сметка за депозиране на залози и изплащане на печалби в банка, лицензирана в Република България, или в банка, лицензирана в друга държава – членка на Европейския съюз, страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или в Конфедерация Швейцария, която извършва дейност на територията на Република България.
Централната компютърна система, чрез която ще организирам залаганията, да има система за регистрация и идентификация на участниците в игрите, както и система за съхраняване и подаване в реално време към сървър на Комисията и Националната агенция за приходите на информация за едновременните игрални сесии, направения залог от всеки участник и изплатената на всеки участник печалба.
Игралният софтуер, както и всяка нова версия на софтуера да са утвърдени от Държавната комисия по хазарта на база изпитвания, извършени от одобрена от комисията лаборатория.
Да представя документи, че съм направил инвестиции в размер, не по-малък от 600 000 лв. – за онлайн залагания, и в размер, не по-малък от 300 000 лв. – за хазартни игри чрез други електронни съобщителни средства, и средства за организиране на играта в размер, не по-малък от 1 000 000 лв. Документите представям в 6-месечен срок от датата на решението на Държавната комисия по хазарта за издаване на първоначален лиценз.
Да имам издаден лиценз от Държавната Комисия по Хазарта – процедурата за това мога да прочета в това Право.
Организатор на хазартни игри – само с лиценз

Хазартни игри в Република България се организират единствено и само от лица, получили лиценз за извършването на тази дейност, т.е. за да организирам онлайн залагания ми трябва лиценз. Лицензът се издава от Държавната комисия по хазарта по специално регламентирана в закона процедура. Повече за нея мога да прочета тук.

(*) Настоящата статия има за цел да очертае някои основни Ваши права, като няма претенции да бъде юридически съветник. Ако имате затруднения с упражняването на тези основни права или случаят е по-сложен – съветваме Ви да се консултирате с юридически експерт.(*)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *