Как да станем консултанти по европейски проекти

Престижният занаят „писане на проекти“ и „управление на европейски проекти“ може да се усвои в рамките на Сертификационната програма „Консултанти по европейски проекти”, организирана от Центъра за европейски програми на Американски университет в България (www.aubg.bg/cep).

Поредното дванадесето издание на програмата стартира от 6 февруари и продължава до 31 юли 2010 г., като занятията се провеждат събота и неделя през седмица в Център „Илиев” на Американски университет в Студентски град, София.

Програмата идва в отговор на острия недостиг на кадри, занимаващи се с писане и управление на проекти, финансирани от Европейския съюз. В резултат на кризата на специалисти голяма част от отпуснатите средства остават неусвоени. В момент на финансова и икономическа криза, разработването на стойностни проекти, които да се финансират от ЕС, си остава стабилен източник не само на финансови средства, но и на социална промяна в България.

Научаването на занаята за разработване и спечелване на европейски проекти преминава задължително през придобиването на солидна проектна култура – на това се залага в програмата на Американски университет.

За 6 месеца…

Програмата гарантира на участниците знания, практически умения и капацитет за успешно управление на проекти, финансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз. Цената за придобиването на така необходимото ноу-хау е 2000 евро. Тази сума покрива преподаването, допълнителните материали, използването на онлайн библиотека и интернет базата данни на програмата, както и компютърните ресурси на университета. Основните моменти при подготовката на специалистите са предоставянето на пълен набор от знания за статуса, прогреса и перспективите в развитието на фондовете, както и богата мрежа от професионални контакти с лектори и практици с богат опит, успешно реализирани проекти и солидна професионална експертиза.

Програмата на Американския университет е предназначена за бизнес мениджъри, банкери, експерти и администратори и други специалисти. Успешно завършилите получават Сертификат, издаден от Американски университет в България и европейско приложение, валидни в Европа и САЩ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *