Как да управляваме парите като милионери

Милионерите са хора, като нас, само дето имат много повече пари. Когато журналистите ги попитат как са натрупали състоянието си, те не цитират някакви свръхестествени способности, а придържане към инвестиционни стратегии, труд и ако щете вярвайте – малко стиснатост. Според USNews, 10-те златни правила, към които се придържат милионерите са:

Бъдете предпазливи в началото
49-годишният Адриан Картууд, автор на блога “Как да направим 7 милиона за 7 години“, казва, че днес е богат, благодарение на това, че е живял в голяма спестовност, докато градял бизнеса си. Според него хората често имат проблеми, защото натрупват голям дълг в началото, когато стартират бизнес. «Научете се да живеете с малкото средства, с които разполагате, отлагайте моментът, в който ще се възползвате от състоянието си, за да може когато станете милионери, да останете такива дълго време. Тогава ще можете истински да се насладите на богатството.“

Вярвайте в себе си
Преди да започне да инвестира в недвижими имоти, Алън Кори, автор на “Как да станем милионери преди 30“, е прочел всички биографии на милионери, които успял да намери. Казва, че е търсел общи черти между тях и съвети, които можел да използва. «Това, което открих е, че всички са имали невероятна увереност, че ще успеят.“

Имайте точна представа за бъдещето си като милионери
Според Джен Смит, автор на блога “Майката милионерка от съседната къща“ казва, че не е достатъчно само да си кажеш “Искам да съм богат“. Представете си точно какъв доход искате да имате, как ще го постигнете, къде ще пътувате по света, какви възможности ще ви дадат парите. Смит признава, че е имала конкретната цел да забогатее преди да стане родител. Тя изрязвала снимки от списания на места, които искала да посети и ги държала близо до бюрото си, за да й запомнят за целта й.

Подсигурете се срещу рисковете на живота
Често пъти причината за фалирането е развод, смърт в семейството или болест, която прави хората неработоспособни. Затова сключвайте предбрачни споразумения и застрахователни полици.

Работете здраво!
В книгата си “Мисли като шампион“ Доналд Тръмп пише, че често хората обясняват успехите му с късмет, но всъщност те се дължали на много работа. «Ако работите здраво, ще бъдете възнаградени! Някои могат да кажат «Той е късметлия“ и наистина вие сте късметлия, че сте достатъчно умни да знаете, че трябва да работите!“ Точно това казва и Бенджамин Франклин през 18-и век «Колкото повече работя, толкова повече късмет имам.“

Правете си бюджет
Смит казва, че винаги си записва разходите и в края на месеца си прави подробен отчет. Тя казва, че ако не го правите и решите да пробвате, още първия път ще бъдете наистина изненадани от някои факти и със сигурност ще си изведете важни поуки.

Правете това, което харесвате
За да постигате изключителни резултати в някоя област, трябва работата в нея да ви бъде наистина приятна. Експерти съветват да се насочите към областта, от която се хващате че се интересувате в свободното си време. Ако четете модни списания, ориентирайте се към нещо свързано с модата, ако се интересувате от коли, работете нещо свързано с коли.

Решете точно колко богати искате да бъдете
За мнозина 1 млн. долара не са достатъчни. Инфлацията непрекъснато ни притиска, за много хора да имаш един-два милиона на 65-годишна възраст, не е кой знае какъв успех. Колкото по-конкретни са целите ви, толкова по-лесно ще ви бъде в преследването им.

Плувайте срещу течението
Понякога печелившата тактика е да правите точно обратното на това, което правят всички. В момента например акциите са евтини, защото много хора са разпродали книжата си, но принципът не се касае само за фондовия пазар. Можете точно сега да купите имот и да го отдадете под наем, например.

Живейте с по-малко пари, отколкото можете да си позволите
Харчете една идея по-малко пари, отколкото можете да си позволите. Наскоро вестниците писаха как известният рапър Еминем си е харесал часовник за 15 000 долара, но се отказал от покупката. Той можел да си позволи спокойно часовника, но тъй като е криза, не знаел, какво ще бъде положението вбъдеще и мислел за финансовата сигурност на дъщеря си. Смит съветва да спестявате между 10 и 25% от доходите си. Тя казва “Лъскавите стоки не те правят милионер. Напротив – те могат да ти попречат да бъдеш такъв!“
Profit.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *