КЗК разреши концентрация между кабелни оператори

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши придобиване от страна „Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД, на активите, правата и отношенията на „Коел” ЕООД, София, които представляват цялостната му кабелна далекосъобщителна мрежа. Едноличен собственик на „Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД е „ФН Кейбъл Холдингс Б.В.” Амстердам, Холандия.

Планираната концентрация ще засегне пазара на предоставяне на платена телевизия. КЗК установи, че сделката няма да доведе до съществено увеличение на общия дял на дружествата и не би могла да повлияе негативно на конкурентната среда. Комисията счита, че тенденцията към консолидацията на разглеждания пазар ще подобри качеството на мрежата, ще създаде възможности за повече инвестиции и ще разшири гамата от услуги за потребителите.

КЗК разреши и придобиването на 100 % от акциите на „Евроком АБЦ” АД – Разград, от страна на „Кейбълтел” ЕАД, София. Едноличен собственик на капитала на Кейбълтел е „Рамфорд Алайънс Лимитед”. Сред целите на сделката е повишаване на нивото на обслужване на клиентите и подобряване на програмната схема.

Проучването на КЗК показва, че предстоящата концентрация ще доведе до промяна в структурата на пазара на платена телевизия, но не би могла да допринесе за установяване на господстващо положение.

Консолидацията на разглеждания пазар ще способства за увеличаване на инвестициите и подобряване на услугите в сектора. В допълнение, абонатите на Кейбълтел в гр. Разград ще имат достъп до Интернет и възможност да използват телефония на конкурентни цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *