Килъри ликвидираха Кирил Кирилов – Шкафа, който нашумя при „Наглите -2“

Той бе застрелян малко преди полунощ пред блок 353 в столичния ж.к. „Младост“. Кирилов се опитал да избяга от нападателите си, но вече бил ранен в крака и убийците го настигнали пред входа на блока, в който живеел. Нападателят е стрелял 7 или 8 пъти по Кирилов, но го е улучил на три места.
 Заместник- началникът на столичната полиция комисар Иво Спиридонов заяви:
Той е единият от първите задържани по операция „Наглите“  във връзка с отвличане. Сигналът за убийството е получен в Седмо районно управление около 21.58, по наши данни вероятно стрелбата е станала около 21.45 – 21.50. Убитият е бил жив, може би, някъде до 22.05.
В началото на 2010 година съдът промени наложената мярка „Задържане под стража“ на Киро Шкафа в „Подписка“, тъй като тя се дублираше с излежавана по същото време от него присъда в затвора във Враца. Мъжът е арестуван при операция „Наглите-2“. Според обвинението, той се е включил в бандата по-късно и е участвал в похищенията на бизнесмена Киро Киров и студента Румен Гунински. Кирилов е сочен като един от хората, които пряко са отвличали жертвите и са ги конвоирали до къщата, която бандата за отвличане е държала край Вакарел. Кирил Кирилов е вече осъждан за грабежи, той е смятан за близък на един от лидерите на групата на „Наглите“ Прокопи Прокопиев-Културиста.
Само преди два дни прокуратурата поиска 12 години затвор за Кирилов заради участието му в двете отвличания. В понеделник финалните пледоарии по мегапроцеса „Наглите“ продължават. След като в петък прокуратурата поиска общо 153 години затвор за деветимата подсъдими, трябва да стане ясно какво наказание смятат за справедливо жертвите на групата за отвличания. Очаква се присъдата да бъде произнесена на 2 април.
Със сигурност смъртта на Кирилов ще се усети осезаемо, дори и заради факта, че без официален документ за тази смърт за съдебното заседание в понеделник той ще се води „не явил се“. По информация на „Хоризонт“, смъртен акт за утре няма как да има заради продължаващите следствени действия. Документи, свързани със смъртта на Кирилов ще бъдат предоставени на съдебния състав и ако той прецени, би могло още утре да възобнови съдебното следствие, да прекрати делото по отношение на Кирилов и да го върне за финални пледоарии, където беше преди смъртта на Кирилов.
Кирилов бе от най-атрактивните подсъдими по делото. За него нито за миг не е имало съмнение, че може да сътрудничи на правосъдието. Има леки намеци, че несмъртоносното прострелване на Кирилов е целяло всъщност само да го рани и да бъде забавено произнасянето на присъдите срещу групата за отвличания, насрочено за 2 април, но това е само една от многото хипотези, по които се работи. Според обвинителния акт, на името на Кирилов са записани 3 успешни отвличания – на Киро Киров, Борислав Атанасов и Румен Гунински-син, както и едно неуспешно – на Борислав Динев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *