Китай пробива на пазара с евтини лекотоварни камиони

Ангелина Христозова

Китайската икономическа инвазия в Пловдив проби в още един пазарен сегмент – автомобилния. Преди седмица в града бе открит офис за продажба на автомобили с марката Mudan. Фирма С-Ауто ООД ще работи на територията на Пловдив, Пазарджик и Смолян.

Събитието веднага е забелязано от собствениците на малките и микро фирми, тъй като предлаганият китайски лекотоварен автомобил с тази марка е по-евтин от моделите леки коли на достъпни цени. Петтонният вариант се пласира от официалния дистрибутор Ауто Про АД за 24 734 лв. А цените на тритонният модел започват от 19 721 лв. Покупката може да се извърши в брой, но също и на изплащане за срок до пет години.

Автомобилите Mudan могат да бъдат оборудвани с най-различни надстройки – бордови, самосвални. Освен това могат да бъдат изолирани атмосферно и температурно. По-малките модели на този китайски автомобил са базирани на техника на Nissan, а по-големите използват технологиите на Isuzu.

Камионите с 3,5 тона полезен товар са с двигатели с мощност 120 к.с и стандарт Евро-2. До края на годината се очакват и първите камиони с Евро-3. Гаранцията е 2 години или 50 000 км.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *