Класирането на сръбския износ: електроенергия, оръжие, малини…

Най-голям дял в износа на Сърбия за юли има електроенергията с 33 милиона долара, а във вноса автобусите и микробусите, за които са платени 84 милиона долара. По информация на републиканския статистически институт на второ място в износа са били некласифицирани стоки, предимно военни, с 21 милион долара, колкото е била и стойността на изнесените малини.

След тях се нареждат продукти на металообработването – валцувани материали с калаено покритие с 15 милиона долара, нови външни гуми за пътнически автомобили и чорапогащници с по 12 милиона долара.

Стойността на износа на медикаменти за продажба на дребно е била 11 милиона долара, колкото са стрували и изнесените плочи и ламарина от рафинирана мед.

В списъка на внасяните стоки на второ място през юни е бил петролът с 81 милиона долара, трети по значение е бил вносът на медикаменти за продажба на дребно с 39 милиона, а стойността на внесените пътнически автомобили е била 32 милиона долара.

Дизелово гориво е внесено за 29 милиона долара, а за внос на природен газ са изразходвани 18 милиона долара.

За внос на амониев нитрат, както и на предаватели с вграден приемник са били изразходвани по 13 милиона долара, за металургичен кокс 12 милиона долара, а за рафинирана мед 11 милиона долара.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *