Клиентите на ЧЕЗ получават фактури с фиксирани две цени

От днес битовите клиенти на ЧЕЗ ще получават месечните си фактури с данни за консумирана електроенергия през съответния отчетен период по две цени.Тази, която беше в сила до 31 юли, и новата, по-ниска цена, която влезе в сила от 1 август 2015 г.

Наличието на данни за два отчетни периода е в резултат на влязлото в сила решение на Комисията за енергийно и водно регулиране за за нова цена на тока от 1 август т.г.Цените на електроенергията за битовите клиенти на ЧЕЗ са намалени средно с 0.63%, отчитат от дружеството.

За максимално точно отчитане на консумираната електроенергия от ЧЕЗ са извършили извънредно отчитане на електромерите в началото на август. За целта са били ангажирани 327 служители на компанията, които са работили с удължено работно време, включително и през почивните дни.Освен това клиентите на дружеството имаха 5 дни на разположение – от 1 до 5 август, да отчетат сами и по избран от тях начин да декларират показанията на електромерите.

Най-много самоотчети – 1469, са направени по телефон през контактния център, 359 клиенти са подали информация през търговските центрове, а 514 отчета са постъпили чрез електронните канали: по интернет са приети 293, а чрез електронната поща – 221 заявки.Повече информация за съдържанието на фактурите може да бъде получена на денонощната информационна линия на ЧЕЗ 0700 10010 и в центровете за обслужване на клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *