Компаниите за имоти в Европа свиват участията в търговски изложения

Европейските компании за имоти ще изпратят по-малко служители за участие в търговски изложения тази година в сравнение с миналата, сочи проучване сред около 100 директори на компании в сектора в Европа, проведено от Urban Land Institute (ULI).
59% от участниците в проучването казват, че по-малко техни служители ще вземат участие в тазгодишното изложение за имоти в Кан MIPIM в сравнение с 2008 г. 32% ще поддържат същото ниво участници, а едва 9% планират да изпратят в Кан повече служители. MIPIM ще се проведе от 10 до 13 март, като миналия месец няколко български компании заявиха, че ще участват с общ щанд на форума.
45% от директорите, участвали в проучването, очакват да изпратят по-малко участници на Expo Real в Мюнхен през октомври, а почти същия дял (43%) ще бъдат представени от същия брой служители като 2008 г.
87% от респондентите, чиито компании са имали щанд на MIPIM миналата година, планират да имат и тази. Представителен щанд тази година планират 95% от изложителите с щанд на Expo Real миналата година.
Тези данни отразяват несигурността сред компаниите, която съществува в момента, смята Александър Ото, председател на ULI Europe, цитиран от Europe RE.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *