КФН потвърди проспект на авиационния оператор Интерскай

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор е потвърдила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, представляващи съдебно регистрирания капитал на „Интерскай” АД, с. Лесново, съобщи КФН.
Емисията е в размер на 8,37 млн. лв., разпределени в 8,37 млн. броя обикновени акции с номинална стойност 1 лев всяка една.
Дружеството има едностепенна система на управление, като в Съвета на директорите влизат Красимир Великов, председател на СД, Григор Господинов, изпълнителен директор, и Недялка Великова – Демирева, член на СД.
Мажоритарен акционер с 99,99% от капитала на Интерскай АД е Албена Холдинг АД.
Предметът на дейност на Интерскай се осъществява в две насоки: управление на летателна площадка „Лесново” и управление на самолети. Основната сфера на дейност включва отдаването под наем на леки самолети и вертолети и предоставяне на летищна площадка за учебна летателна дейност.
Мажоритарният пакет акции от капитала на Интерскай ще бъде закупен от Албена АД за 22,6 млн. лв., съгласно решение на ОСА на последното.
Интерскай има свидетелство за авиационен оператор. За 2008 г. летище Лесново има близо 8000 кацания, което е сериозен ръст спрямо предишни периоди. Компанията ще разшири предлаганите авиационни услуги и чрез специализирани и чартърни полети.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *