Компанията събра $250 милиона за промяна на финтех технологиите в Африка

Дълговото финансиране има за цел да подпомага устойчиви цели, като ценообразуването се свързва с постигането на екологични и социални цели.

Японската корпорация Сумитомо също инвестира капитал в размер на 55 милиона долара, като допринася с 36,5 милиона долара към общото финансиране. Други участници в сделката са Blue Haven Initiative, Lightrock, Broadscale Group и Latitude, сестринският фонд на Local Globe.

Моделът на кредитиране на M-Kopa дава възможност за физически лица да поставят малък депозит и да получат незабавен достъп до стоки от първа необходимост като смартфони, електрически мотоциклети и системи за слънчева енергия. Компанията включва кредитирането в продукта си чрез интелигентна цифрова връзка, предоставяйки на клиентите незабавна собственост, която те могат да изплащат чрез микроинсталации в течение на времето.

След това клиентите могат да използват цифрови финансови услуги като заеми и здравно осигуряване. M-Kopa е продала повече от три милиона от тези продукти чрез директен подход за продажба, който включва над 10,000 агента.

Започвайки като дружество, опериращо в Източна Африка, M-Kopa успешно разшири дейността си в Нигерия през 2021 г. и скоро и в Гана. В периода между 2020 и 2022 г. компанията постигна впечатляващ темп на растеж от 85%, като придоби нови клиенти и достигна над три милиона клиенти и предостави кумулативен кредит от над 1 милиард долара на клиенти с ограничени услуги в Африка. M-Kopa има за цел да добави още един милион клиенти през 2023 г.

Източник: TechCrunch

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *