Използване на потенциала на златото и Биткойн при намалени лихвени проценти

Тимър подчертава, че златото и Биткойн са се представили по-добре от мнозина финансови активи през тази година. Той прогнозира един сценарий, в който американското правителство може да намали лихвените проценти, за да реши проблема с нарастващия дълг. Това може да доведе до неблагоприятни последици за долара и да повиши цените на златото и Биткойн. Така може да се наложи да се понижат лихвените проценти за справяне с огромното дългово бреме, което може да застраши независимостта на Федералния резерв.
Поради това, по-слабият долар и потиснатите реални лихвени проценти ще бъдат от полза за златото и като силен аналог на златото, се очаква Биткойн също да се развива благоприятно. Историята показва, че често при намаляването на дълга се налага девалвация или превъзходство чрез увеличаване на номиналния БВП. Това може да обясни защо златото и Биткойн демонстрират нарастващи цени.
Тимър предупреждава, че Федералният резерв поддържа умерено рестриктивна парична политика в момента, но смята, че инфлацията вече затихва и Федералният резерв може да обърне този процес.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *