Компания за Биткойн майнинг се съди за предполагаемо неплатени $26 милиона

Съдебен спор е започнат срещу компанията Rhodium за възстановяване на неплатени такси за криптодобив, които надвишават $26 милиона. Това е посочено във финансовия отчет на Riot Platform за първото тримесечие на 2023 година.

Според отчета, Rhodium е нарушила споразумението си с Riot Platform като не е платила за използването на добивни съоръжения за Биткойн на Whinstone, дъщерно дружество на Riot.

Петицията за решението на спора е подадена в окръжен съд на Милам в Тексас на 2 май, като се иска възстановяване на неплатената сума и свързаните с нея съдебни разходи.

Riot Platform също поиска да се прекратят някои хостинг споразумения с Rhodium и да бъде освободена от задължението да изплаща неизплатени кредити за енергия при прекратяване на дейността им.

Финансовият отчет също разкрива, че през първото тримесечие на 2023 година, Riot Platform успешно е добила 2,115 BTC, което е 50,5% повече в сравнение със същия период на 2022 година.

Отчетът подчертава, че Riot Platform няма банкови взаимоотношения с Silicon Valley Bank, Silvergate Bank или First Republic Bank, а компанията държи парични средства и парични еквиваленти в множество банкови институции.

Въпреки очакваните трудности за фирмите за добив на криптовалути през 2023 година, Riot Platform позиционира компанията си добре, като подчертава благоприятната си пазарна позиция, ликвидността си и липсата на дългосрочен дълг.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *