Какво ще се случи, ако държавите от Близкия изток се присъединят към БРИКС?

Ако държавите от Близкия изток приемат новата валута на БРИКС, това може да доведе до няколко последици.

Първо, икономическите сили на страните от БРИКС ще повлияят на стойността на новата валута. Политиките на централните им банки също ще имат влияние. Ако валутата е стабилна и силна, тя може да се превърне във съперник на щатския долар и други основни валути като еврото, паунда и йената.

Второ, приемането на новата валута може да повлияе на световните петролни пазари. В момента петролът се търгува предимно в щатски долари, което дава на САЩ голямо предимство в световната икономика. Ако обаче новата валута на БРИКС бъде широко приета за транзакции с петрол, това може да промени баланса на силите в полза на страните от БРИКС и да отслаби влиянието на САЩ.

Трето, приемането на новата валута може да доведе до по-голямо икономическо сътрудничество между страните на БРИКС и създаване на нови икономически блокове. Важно е да се намали зависимостта от щатския долар в световната търговия.

В заключение, приемането на новата валута може да има значителни последици за световната икономика и международните отношения между Изтока и Запада. Но е важно да се отбележи, че това е хипотетичен сценарий, тъй като страните на БРИКС все още не са въвели обща валута. Решението за въвеждане на нова валута ще бъде взето на следващата среща на върха на БРИКС през август в Южна Африка.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *