Констатирани са нарушения за над 300 хил. лв. при издаването на компенсаторни инструменти

Вчера се проведе среща между МИЕ, МЗГ, АП, МВР, ВКП и ДКФН

Във връзка с констатирани от Агенцията по приватизация нарушения за над 300 хил. лв. при издаването на компенсаторни инструменти вчера в МИЕ се е проведе съвместна среща на държавни органи, които имат пряко отношение по издаването и контрола на компенсаторните механизми, съобщи пресцентърът на ведомството.

Срещата е била ръководена от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и в нея са участвали представители на Министреството на земеделието на горите, Агенцията по приватизация, Министерството на вътрешните работи, Върховната касационна прокуратура и Държавнатата комисия по финансов надзор.

Областните служби по земеделие и гори ще упражняват контрол по издаваните от общинските служби по земеделие и гори решения за обезщетения. Министерството на земедилието и горите ще предостави на Агенцията по приватизация списък с имената на упълномощените лица, които могат да издават тези решения. Икономическа полиция и Върховна касационна прокуратура започнаха проверки по посочените случаи. Държавната комисия по финансов надзор ще засили контрола по всички извършвани сделки с компенсаторни инструменти, са решили участниците в срещата.

Участниците в срещата са се разбрали да координират действията си с цел намаляване на възможността за злоупотреби в сферата на компенсиращите механизми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *