Конфликтът между Русия и Запада – заплаха или възможност за валутния пазар?

Сблъсъкът между Русия от една страна и Украйна и Запада от друга няма негативно влияние върху пазара. Той е по-скоро възможност, посочиха участниците в един от дискусионните панели на третата годишна конференция за инвестиции и валутна търговия ИНВЕСТИТОР Forex Forum .

По думите на Димо Димов от Карол пазарните участници не е необходимо да търгуват абсолютно всички инструменти на форекс пазара. „Хубаво е да се търгуват само няколко валутни двойки, към които трейдърът се е концентрирал Най-добре е това да са най-следените -…. Т.нар мейджъри Всичко извън тях лично аз предпочитам да не търгувам В тази връзка напрежението между Русия и Запада лично мен не ме вълнува в ежедневната ми търговия. Пазарът е преди всичко психология, така че това какво става не е толкова важно. По-скоро важно е как то ще бъде изтълкувано от самите трейдъри „, посочи експертът.

Захари Рангелов от ActivTrades акцентира на факта, че търсенето на рублата като финансов инструмент е огромно напоследък. „Всеки мисли, че знае какво ще се случи. Това е хубаво, защото все повече и повече брокери започнаха да добавят рублата като инструмент. Търсенето е голямо, което е плюс за валутата“, отбеляза Рангелов.

Според популярния професионален трейдър Гейвин Холмс „няма значение дали е Русия, Иран Ирак -… Всяка година нещо се случва Същевременно форекс пазарът продължава да се движи по същия начин Никога не променям стратегията си, откакто започнах да търгувам преди 15 години Никога няма и да го направя. Пазарите се движат от силите на търсенето и предлагането. Същото важи и за форекса. Конфликтът между Русия и Украйна не движи форекс пазара. Той всъщност е възможност „, коментира експертът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *