Корпоративните новини водеха настроенията на Wall Street

Копропаритвните новини водеха настроенията на инвеститорите на Wall Street по време на сесията в сряда. Именно благодарение на финансовите отчети S&P 500 успя да преодолее спада от началото на сесията и приключи сесията на ниво от 1 844,85 пункта. Това представлява минимален ръст от 0,06 на сто.

25 компании в състава на индекса съобщават какво сочат счетоводните документи за последното тримесечие на 2013 година. Сред тях са eBay и Netflix.

Прогнозите са, че компаниите отчитат по-добро от очакваното представяне в края на годината. Благодарение на това акциите на Netflix поскъпват с 1,4% до малко над 333 долара за брой. За eBay поскъпването е по-ограничено – от 0,4% до цена от 54 долара за брой.

Dow Jones обаче остана на червена територия през цялата сесия. Стойността му намалява с 0,2% до нивото от 16 373,73 пункта.

Представянето на индекса беше под влиянието на търговията с акции на IBM. Технологичната компания не можа да изпълни очакванията на инвеститорите – приходите й за четвъртото тримесечие се оказаха по-ниски от прогнозите.

В резултат цената на акциите на IBM поевтиняха с повече от 3% до цена 182 долара за брой и с това компанията се нареди сред най-големите губещи в състава на Dow Jones.

Около 1% от пазарната си оценка загубиха Caterpillar и Intel. Търговията с акции на компаниите се извършваше при съответно 90 долара и 25 долара за брой.

За Nasdaq сесията приключи с повишение – от 0,41% до ниво от точно 4 243 пункта. Това е най-високата стойност на индекса от юли 2000 година, изчислява Market Watch.

Интересно раздвижване на цената на акциите на Twitter предизвика коментар на Карл Айкан. Пред CNBC бизнесменът заяви, че харесва социалната мрежа, заради лесния начин за споделяне на информация. След това той обаче добави, че не харесва достатъчно компанията, за да купува акции от нея.

След това изявлениеакциите на Twitter за кратко поскъпнаха с 2%, но след това настроенията се обърнаха – търговията към края на сесията се извършваше на цена 62 долара за брой или спад от малко под 0,2%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *