Корупционен скандал разтърси полицията в Турция

Трима отговорни служители на турската полиция са били арестувани и подведени под съдебна отговорност по обвинение покровителстване на наркотрафиканти и корупция.
Полицай номер две на Турция бе арестуван вчера по обвинение за корупция и покровителство на наркотрафиканти. Това е Емин Арслан, заместник генерален директор на турската генерална дирекция по сигурността и дълогодишен ръководител на отдела за борба срещу наркотрафика.
Заедно с още двама отговорни директори в турската полиция Емин Арслан бе подведен под съдебна отговорност и в момента и тримата се намират в затвора.
Разследването започна след мащабна полицейска акция, при която бяха разкрити крупни наркотрафиканти, единият е Хабиб Канат, с прякор Барона, който дълги години успяваше да се изплъзне от органите на реда.
При разследването се разкри, че наркотрафикантът Хабиб Канат бил информатор на полицията, а също, че синът на полицейския шеф Емин Арслан имал обща фирма с дъщерята на трафиканта.
Стана известно, че българските службипреди време са предупредили турските, че въпросният Хабиб е босът на канала за каптагон и че вероятно има силни покровители в Турция.
Отсега е трудно да се предвиди дали обвиненията ще бъдат подкрепени и в съда, но източници предполагат, че е възможно да последват нови разкрития.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *