Кратки финансови новини от 03.06.2015 г.

•Най-голямата европейска банка HSBC Holdings Plc се готви другата седмица да обяви масово съкращение на персонала си – между 10 и 20 хил. служители в целия свят, съобщи International Business Times. Освен това банката може да продаде бизнеса си в Турция и Бразилия, както и да раздели британското си подразделение на потребителско и инвестиционно, каквито са изискванията на регулаторите.

•Равнището на безработицата в Испания продължава да се снижава с рекордни темпове. През май снижението постави нов 20-годишен рекорд като само за един месец безработните са намалели с 118 хил. по съобщение на министерството на заетостта и социалната защита. Сега безработицата възлиза на около 23% или 4,2 млн. испанци – един от най-високите показатели в ЕС. Общо за еврозоната през април безработицата е спаднала до 11,1% при очаквани 11,2%. Данните за март също са преразгледани в посока понижение – от 11,3% на 11,2%.

•Годишният благотворителен аукцион за правото да обядваш с милиардера Уорън Бъфет, който се провежда за 16-ти път от фондация Glide, за по-малко от едно денонощие достигна $1 млн., съобщава Moneycontrol.com. Тази година победителят в аукциона ще получи правото да покани седем свои приятели на обяд с Бъфет в стейк-хаус Smith & Wollensky в Манхатън.

Подбор и превод – Ваня Йочева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *