Кратки финансови новини от 05.03.2015 г.

• Снощи в Ню Йорк фючърсите за петрол марка WTI поскъпнаха с 0.7%. Цената на черното злато расте трети пореден ден на фона на признаци за забавено нарастване на запасите в най-големия американски терминал при увеличаване на търсенето. Управлението за енергийна информация на САЩ публикува на 27 февр. данни, според които запасите в терминала Кушинг са нараснали през последната седмица с 536 хил. барела, докато обикновено нарастват седмично с над 1 млн. барела.

• Еврото вчера достигна 11-годишно дъно $1,1077 по цена на затваряне (минимум от септ. 2003). Това означава, че само вчера е олекнало с около 1%.

• И швейцарският франк падна много спрямо долара и еврото, след като Bloomberg разпространи информация на изданието Handelszeitung, че миналата седмица швейцарският министър на финансите е обсъждал с колеги от правителството възможността да се привърже отново франка към еврото. След тази новина двойката USD/CHF скочи до върха 0.9681, а EUR/CHF си върна загубите и укрепна до връх за деня 1.0723.

• През февруари ЦБ на Дания е похарчила 168,7 млрд. датски крони ($25 млрд.) за валутни интервенции в подкрепа на курса на националната валута, съобщи Reuters. На този фон валутните резерви на страната в края на февруари са достигнали нов исторически рекорд 737,1 млрд. датски крони ($110,8 млрд.)

Подбор и превод – Ваня Йочева

Подбор и превод – Ваня Йочева

Подбор и превод – Ваня Йочева

Подбор и превод – Ваня Йочева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *