Кратки финансови новини от 22.04.2015 г.

• Инвестициите общо за петролния отрасъл в света са се съкратили тази година със $120 млрд., цитира ТАСС изказването на шефа на BP Робърт Дъдли на международната годишна конференция IHS CERAWeek.

• Във Великобритания е арестуван борсов трейдър, обвинен за рухването на индекса Dow Jones през 2010 г., съобщи Financial Times. 37-годишният Навиндер Сарао може да бъде екстрадиран в САЩ по искане на съд от щат Илиноис. Трейдърът се обвинява в измама с използването на автоматична програма за борсова търговия. • Forbes ни запозна с резултатите от проучването на международната консалтингова компания Reputation Institute за компаниите с най-добра репутация през 1 трим. Според анкетираните 61 хил. души от 15 страни по света: Австралия, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Испания, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, САЩ, Франция, Южна Корея и Япония най-голямо доверие заслужават BMW, Google и Daimler.

• Япония за първи път от почти 3 г. отчита положителен месечен търговски баланс, съобщи ВВС. Износът се е увеличил с 8,5%, а вносът се е съкратил с 14,5% в сравнение с предходния период. Салдото по търговския баланс на Япония стана отрицателно след земетресението, което фактически унищожи АЕЦ «Фукушима-1», а след него бяха спрени и останалите ядрени централи.

Подбор и превод – Ваня Йочева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *