Кратки финансови новини от 24.03.2015 г.

• Нюйоркската брокерска компания Cantor Fitzgerald повиши прогнозата си за това колко ще струват акциите на Apple след една година от $160 на $180. При намиращите се в обръщение акции към този момент това прави пазарна капитализация на компанията от $1,05 трлн. От началото на годината се говори, че Apple може да стане първата трилионна компания, но Cantor Fitzgerald е първата брокерска фирма, която облича догадките в реална прогноза за клиентите си, предаде Bloomberg.

• Протестът на вложителите в Bank of Cyprus пред главния офис на банката в Никозия завърши със сблъсък с полицията, съобщи кипърската информационна агенция. Пред офиса около 200 притежатели на акции скандираха вчера «Крадци, върнете ни парите!». Сблъсъкът с органите на реда започнал след като възмутените вложители се опитали да проникнат в сградата. • Facebook преговаря с редица медии да публикуват материалите си направо на страниците си в социалната мрежа, пише The New York Times. По този начин на читателите им няма да се налага да излизат от ФБ. Сред медиите, с които се преговаря, са The New York Times, BuzzFeed и National Geographic.

• Според прогноза на Bloomberg от 75-те водещи икономики в света 36 ще имат през 2015 година положителен търговски баланс. Основните пунктове, които ще донесат икономическия растеж, са петрол, компютри, автомобили и добив на медна руда. Страните, които ще получат максимален ефект от световната търговия тази година са износителите на петрол Кувейт и Норвегия. Прогнозира се, че прирастът от износа ще представлява около 10% от брутния им вътрешен продукт.

Подбор и превод – Ваня Йочева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *