„Кредибул“ получи лиценз за платежна институция

Дружеството „Кредибул“ получи лиценз от Българската народна банка за извършване на дейност като платежна институция, съобщи пресцентърът на централната банка.

Управителният съвет на БНБ е установил, че дружеството е изпълнило всички необходими условия, за да получи разрешението.

Занапред „Кредибул“ ще може да изпълняваплатежни операции, когато средствата са част от отпуснат на ползвателя на платежни услуги кредит, между които изпълнение на директни дебити, включително еднократни директни дебити, изпълнение на платежни операции чрез платежни карти или други подобни инструменти. Дружеството ще може да изпълнява кредитни преводи, включително нареждания за периодични преводи и издаване на платежни инструменти и/или приемане на плащания с платежни инструменти.

В сайта на „Кредибул“ се казва, че това е небанкова финансова институция, която присъства на пазара на финансови услуги от над седем години. През 2013 г. е извършена реорганизация на потребителското финансиране и екипът се фокусира върху ограничена клиентска база.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *