Кризата не ударила силно Турция

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция е засегната възможно най-слабо от световната финансова криза, информира електронното издание на турския в. “Заман“.
Хорататрябва да бъдат уверени, че сме взели необходимите предпазни мерки и опитахме да се справим с кризата по най-добрия възможен начин и от финансова, и от психологическа гледна точка, каза Ердоган снощи в телевизионно обръщение. Той призна, че почти всеки в момента изпитва финансови затруднения, но добави, че Турция е сред малкото страни, които преживяват финансовата криза с най-малко загуби.
ВчераЕрдоган представи на президента Абдуллах Гюл новия си кабинет, съобщи Ройтерс. Очаква се Гюл да одобри правителството, предвид близките отношения между двамата съоснователи на управляващата Партия на справедливостта и развитието.
В турските медии се появиха предположения, че държавният министър на икономиката Мехмет Шимшек може да загуби поста си, след като правителството бе остро критикувано от бизнес кръговете за забавяне на преговорите с Международния валутен фонд (МВФ). Финансовият министър Кемал Унакътан също се предполага, че ще напусне кабинета заради влошено муздраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *