Огромен спад на автомобилните продажби в САЩ

Продажбите на автомобили в САЩ са паднали през април с 34.4% през април. Индустрията се намира на най-ниските си нива от почти 30 години, а тежките месеци приключват с несъстоятелността на Chrysler.
Приказките за фалит около Chrysler и General Motors допълнително се отразиха на потребителите и доведоха до по-слаби от очакваното резултати на индустрията, което се потвърждава и от мнението на Майк Ди Джовани анализатор продажби на гиганта General Motors.
Продажбите в САЩ през април са паднали до 9.32 млн. на годишна база, според Autodata, което е под очакваното от анализаторите ниво от 9.8 млн. В Америка автомобилните продажби са стриктно наблюдаван индикатор и за икономическата активност.
Отчетената месечна стойност става 18-та поред със спад на годишна база. През март продажбите бяха 9.86 млн. броя автомобили. Въпреки слабите данни експерти от бранша споделят, че свиването на продажбите наближава своя край. На другия край са мненията, че приказките за възстановяване са самозалъгване.
Chrysler, например отчита спад в продажбите на годишна база с 48% най-голямото понижение сред автомобилостроителите на американския пазар. Следват Toyota и Nissan със спад от 42% и съответно с 38 на сто. Ford отбелязва намаление от 32%, а GM се свива с 34%. Reuters

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *