Кризата свърши за най-голямата руска инвестиционна банка

Ръководството на най-голямата руска инвестиционна банка „Ренесанс Капитал“ разпространи писмо сред служителите си, в което заявява, че за банката икономическата криза е приключила, пише „Ведомости“. От началото на годината досега приходите на банката са над 200 млн. долара.
По думите на председателя на трупата „Ренесанс“ („Ренесанс капитал“, „Ренесанс инвестмънт мениджмънт“, „Ренесанс кредит“ и Renaissance Partners) Стивън Дженингс, компаниите от групата сега „продължават за изграждат своя бизнес със същите амбиции и решителност, както преди кризата“.
Дженингс смята, че в Русия и в други развиващи се страни рязкото падане на брутния вътрешен продукт (БВП) ще се смени с бърз подем, което би могло да стане в рамките на половин година, а това дава големи възможности на „Ренесанс“ за експанзия на развиващите се пазари. От юли банката „Ренесанс капитал“ повиши заплатите на служителите си.
В инвестиционната банка 50% плюс една акция принадлежат на „Ренесанс груп“ на Стивън Дженингс, а останалият капитал е собственост на групата на Михаил Прохоров „Онексим“, която придоби този дял в банката в края на миналата година за 500 млн. долара. Според класацията на руското финансово списание „Финанс“ от началото на годината той е най-богатият руснак и един от най-богатите хора в света.
Според изследване на „Ренесанс капитал“ руската икономика ще отбележи ръст през второто тримесечие на 2010 г., а БВП на страната за следващата година ще нарасне с 2,4%.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *