Крушки за коледни подаръци

Енергийната компания „Ен Пауър“ (NPower) изпрати 12 милиона енергоспестяващи крушки на британски домакинства за коледните празници, съобщава електронното издание „Таймс“.
„Ен Пауър“, която е германска собственост, разпрати „коледните подаръците“, за да изпълни задълженията си в областта на борбата с климатичните промени. Компанията е изправена пред опасността да плати глоба от 40 млн. бр. лири, което е 10 процента от оборота й, ако не успее да изпълни определената й цел за подобряване на енергийната ефективност на жилищата.
През 2008 г. британското правителство нареди на големите енергийни компании да инвестират в мерки за подобряване на енергийната ефективност и борба с недостига на горива. Компаниите могат да изберат начина, по който да изпълнят задълженията си, като при всяка мярка се отчитат емисиите, спестени чрез нея.
Изолирането на външните стени на къща-близнак с три спални, например, струва 8760 бр. лири и спестява изхвърлянето в атмосферата на 18,08 тона въглероден диоксид. Същият резултат от 18,08 тона може да бъде постигнат чрез изпращането на 452 енергоспестяващи крушки, струващо само 1342 бр. лири, отбелязва изданието.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *