Пловдивските проститутки отказват синдикат

Пловдивските проститутки, които чакат клиенти на пиацата на “Скобелева майка“ и край Централна гара, се отказаха да правят синдикат на жриците на любовта.
Това обявиха самите те пред “Нюз 4000“ преди няколко дни. В края на лятото жените се бяха обединили около идеята да си направят организация, която да защитава правата им и да се бори да се приеме закон за най-древната професия, но смятат, че никой няма да ги чуе, нито пък могат да съберат пари за ходене до Народното събрание.
Кризата е ударила занаята. Клиентите намалявали.
“Преди бяхме по цяла вечер ангажирани, а сега един-двама да дойдат най-много. Не се оплаквам, защото трябва да изхранвам семейството си, но скоро ще се отказвам от занаята“, казва 41-годишната Невена от Пловдив, която работи на пиацата на Централна гара. Жената излиза всяка вечер заедно с приятеля си, който я пази. Невена и още няколко нейни колежки през лятото за пръв път заговориха открито, че искат закон за проституцията и се опълчиха срещу пловдивски полицаи, които ги глобявали и съставяли актове.
“Нищо лошо не правим – не крадем, не обираме клиенти, нито сме наркоманки. Оставете ни свободно да работим“, апелираха жените. Близо месец продължиха споровете на проститутки и полицаи.
Някои жриците се се оплакваха, че служители на реда ги малтретирали, но проверка показа, че няма такива динни.
“Извинявам се на полицаите за оплакванията.Не са виновни, нас ни вкараха в интриги“, твърди Невена. Полицаите искаха да изчистят града от проститутки край паметника на “Скобелева майка“, защото махат на шофьорите и ги разсейват. “Не само кризата ме кара да се откажа от професията, ситуацията се промени. Насилието в занаята стана повече, карат момичетата да изкарват пари, а няма клиенти“, обяснява Невена.
Влязла е в професията преди 22 г., случайно. Отишла на екскурзия в София и останала в хотела. Нейни учителки в професията се оказали няколко рускини. Всички сега се притесняват от падналите цени на услугите. На евтините пиаца в Пловдив стандартния секс върви от 4 до 10 лева, а за цяла нощ стига до 70 лева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *