Купуват козметичната компания Avon за 2 млрд. долара

Бразилската козметична група Natura обяви, че купува базираната във Великобритания Avon.Бразилската козметична група Natura обяви, че купува базираната във Великобритания Avon.Купуват козметичната компания Avon за 2 млрд. долара.

Резултат с изображение за Avon

Офертата за придобиване изцяло в акции на стойност 2 млрд. долара означава, че акционерите на Natura ще притежават 76% от общата компания, която ще има годишни приходи в размер на над 10 млрд. долара.

Сделката ще създаде четвъртата най-голяма козметична компания в света.

Новата компания ще разполага с 3 200 магазина в световен мащаб и присъствие в 100 държави.

През последните няколко години Avon изпитваше затруднения с модернизацията на бизнеса си в световен мащаб, тъй като моделът й на продажби от врата на врата вече не е толкова попуярен в ерата на интернета.

През 2016 г. компанията обяви, че мести централата си от Ню Йорк във Великобритания и закрива 2 500 работни места като част от преструктурирането си, информира profit.bg.

Avon също така продаде дейността си в САЩ на инвестиционния фонд Cerberus.

През април LG Household & Health Care постигна споразумение за придобиване на дяловите и на Avon, и на Cerberus в щатския бизнес.Купуват козметичната компания Avon за 2 млрд. долара.

Анализатори от Brasil Plural заявяват пред BBC, че Natura „преследва целта да се превърне в световна марка“, но предупреждават, че компанията ще трябва да инвестира значително в дейността на Avon в Бразилия.

Avon вече има 2.2 милиона консултанти по директен маркетинг в Бразилия.

Natura използва сходен бизнес модел, а много от търговските представители на Avon в Бразилия продават и продуктите на Natura.

През 2017 г. бразилската козметична компания придоби The Body Shop от L’Oreal в сделка, която се смята, че е на стойност 1 млрд. евро.

От тогава Natura се опитва да изведе до печалба The Body Shop, която изпитва затрудния вследствие на нарасналата конкуренция.

L’Oreal купи компанията за около 940 млн. евро през 2006 г., когато тя бе най-успешна, но впоследствие The Body Shop не успя да продължи доброто си представяне.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *