Лайткойн (LTC): Халвингът подбужда интереса на инвеститорите

Според данните на BitInfoCharts, броят на дневните транзакции в мрежата на Лайткойн се е увеличил почти пет пъти от началото на май.

Този ръст на активността на Лайткойн транзакциите е довел до увеличение на цената на LTC. Към момента на написване на статията, цената на тази криптовалута се е повишила с 13% за последните седем дни, докато други криптовалути са в диапазон или са в спад.

Този скок в активността на Лайткойн съвпада с трудностите, пред които се изправя Биткойн (BTC), свързани с претоварването на мрежата, в основно причинено от Ordinals и BRC-20, експериментален стандарт за Биткойн токени.

Лайткойн е форк на Биткойн, който е създаден през 2011 г. В момента се подготвя за предстоящото си халвинг събитие. Като Биткойн, Лайткойн минава през процедурата на халвинг приблизително на всеки четири години, като той намалява токените, издавани за възнаграждение на добит блок от миньорите.

Халвингът ще се случи на 2 август тази година и някои анализатори предвиждат бъдещи големи геинове за „дигиталното сребро“. Криптотърговецът, известен като „Inmortal“, направил прогноза за ценова цел от около $150, която представлява потенциален ръст от 66% от текущите нива.

В изказването си Inmortal заяви:

Стойността на Лайткойн ще се увеличи значително поради предстоящото халвинг събитие след два месеца. Този модел се наблюдава последователно през всеки цикъл, като ценовите цели достигат $90, $150 и $60.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *