Лекари, студенти, учени и преподаватели отново на протест

София /КРОСС/ Български лекарски съюз, Българска академия на науките, младите учени „Когито“, студенти от „Призив“, САС, „Студентски Глас“ Гражданско движение за образование и наука ще се включат днес в протест-шествие под наслов „В търсене на истината“. Протестът започва в 10.45 ч. от площад „Цар Освободител“.
Протестиращите питат: „Всички ние се питаме, защо управляващите в България не се интересуват от хората, защо отнемат средства от здравеопазването, образованието и науката, защо лъжат нагло и се опитват да владеят чрез разделение?!
Управляващите казват, че за да дадат за наука, трябва да вземат от здравеопазването, за да дадат за здравеопазване, трябва да вземат от образованието, за да дадат за образование, трябва да вземат от науката.
Вярно ли е всичко това?
Взеха от здравето, взеха от образованието, взеха от науката, взеха от децата и на никого не дадоха, освен комисионните покрай магистралите.
Нека кажем „ДА“ за българското здраве, за българските деца, за българското знание и наука. Елате всички лекари, мед. сестри, учени, студенти и преподаватели. Включете се в търсенето на истината!“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *