Летищата и гарите във Франция работят

Френското министерство на външните работи заяви, че френските летища остават отворени, а самолетните и железопътните връзки няма да бъдат преустановявани.Това ще се случи, въпреки координираните нападения на територията на Париж, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

„Летищата продължават да работят. Ще бъдат обезпечени и самолетните полети и железопътните връзки“, посочва френското министерство в изявление. Въпреки това Групата „Американ еърлайнс“,най-големият световен авиопревозвач по пътнически трафик, заяви, че отлага полетите сиза Париж заради взривовете и стрелбите там, съобщи още Ройтерс.

„Понастоящем летище Шарл де Гол е отворено, но ние спираме оставащите ни вечерни полети за Париж, докато не получим повече информация“, заяви говорителят на авиокомпанията Джошуа Фрийд.

Авиопревозвачът „Юнайтед континентал холдингс“ заяви от своя страна, че трите му оставащи полета за Париж ще заминат от Чикаго, Нюарк и Вашингтон по разписание. Говорител на компанията „Делта еърлайнс“ посочи, че понастоящемполетите й между САЩ и „Шарл де Гол“ се изпълняват нормално.Той добави, че компанията е във връзка с „Ер Франс Ка Ел Ем роял дъч еърлайнс“ и не знае „при тях да има някакви промени“.

Говорителка на американското федерално управление по въздухоплаването заяви, че службата не е предриемала никакви действия към момента, но „е готова да действа бързо, ако това е необходимо“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *